Detoxvatten – Fat Burn Fiesta

Vilken fest! Jag gjorde en ny variant av ett supergott Detoxvatten idag som innehåller apelsin, citron, lime, ingefära, gurka och bladselleri. Det här detoxvattnet innehåller många ämnen som ökar på matsmältningen och så ser det härligt festligt ut så det får heta Fat Burn Fiesta!

Nytt för det här vattnet är sellerin. Selleri är jättegod smaksättning och har näst intill magiska egenskaper – den innehåller viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och med sina bitterämnen stimulerar den dessutom matsmältningen genom att sätta fat på galla och lever.

Detoxvatten Fat Burn Fiesta Lina Barryd Gurkan driver ut överflödigt vatten ur kroppen, dvs minskar ansamling av vatten i cirkulationssystemet. Citron, lime och apelsin är en klassisk källa till C-vitamin som stärker immunförsvaret. Citron är dessutom bra för matsmältningen och hjälper kroppen balansera ditt pH-värde.

Detoxvatten Fat Burn Fiesta Lina BarrydIngefära är bra för cirkulationen, hålla bihålorna rena och hjälper mot gasig mage. Ingefära är också anti-inflammatorisk vilket kan bidra till minskad ledvärk.

Detoxvatten Fat Burn Fiesta Lina Barryd

Recept Detoxvatten Fat Burn Fiesta

1 apelsin

1 citron

1 lime

3 cm ingefära

10 cm gurka

1 selleristjälk

Skölj frukt och grönsaker noga och skiva dem i tunna skivor.

Lägg dem i karaff eller liknande, fyll på med kranvatten och sätt på lock. Låt stå i kylen i ca 8 timmar och detoxvattnet är klart! Lycka till!

 

  

2 Comments
  1. Funkar det att använda sig av denna detox om man vill gå ner i vikt? Ser jättehärligt ut!

    • Hej!
      Det ökar på förbränningen, krymper magsäcken (i och med citron direkt på morgonen) och driver ut vatten ur kroppen så känslan blir att magen blir plattare. Det ska inte användas som någon bantningsmetod utan ett komplement till sund kost. Hälsn Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *