5 fördelar med fikon

Vatten med is och fikon! Fräscht smaksatt vatten som tack vare fikonets goda egenskaper även blir ett utmärkt detoxvatten!

IMG_0664-1.JPG

Fikon ingår i mullbärs-familjen och kommer urungligen från Mellanöstern. Fikon var för romarna en helig frukt men det var egyptierna som först upptäckte dess fantastiska egenskaper:

 1. De innehåller massa vitaminer så som A, B1, B2, kalcium, järn, fosfor, mangan, natrium, kalium och klor som gör att de har en antiinflammatorisk effekt.
 2. Fibrerna i fikon kan hjälpa till att minska vikten. Fibrerna binder fett i tarmen och ökar dessutom mättnaden markant.
 3. Förebygger förstoppning: Det finns ca 5 gram fibrer per fikon som hjälper tarmfunktionen och förhindrar förstoppning.
 4. Bra för diabetiker. Fikon är rikt på kalium. Kalium hjälper till att kontrollera blodsocker. Fikonlöv har anti-diabetiska egenskaper.
 5. Fikon är även bra för olika respiratoriska sjukdomar så som kikhosta och astma.

IMG_0665-1.JPG

IMG_0666-1.JPG

4 Comments
  • Hej Melina!
   Nej det måste man inte. Iband finns inte ekologiskt i butiken och då har jag inget val. Men då tvättar jag frukten/grönsakerna extremt noga och ibland skalar dem lite. Inte allt skal för en mycket av näringsämnena sitter i skalet. 🙂 Men kör på, det är inte så att det är giftigt på något vis. Vänliga hälsningar Lina

 1. Hej! Lite dum fråga kanske… 😀 men hur gör du när du druckit upp vattnet? Äter du upp grönsakerna/frukterna? 🙂

  • Hej Jessi!
   Det kan man göra men jag brukar använda grönsakerna i minst två dagar och då brukar de vara lite soggiga så då brukar de hamna i slaskhinken. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *