Detoxvatten – Feelgood

Detoxvatten med gurka, ingefära, citron, mynta och passionsfrukt är en riktig feelgood-dricka.

Välj helst ekologiska frukter och grönsaker för att slippa besprutningsgifter. 20140411-204300.jpgHur som helst så skölj noga och behåll skalet på i drinken för bästa effekt.

20140411-204317.jpgMovie Carol (2015)Roblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike HackRoblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack

Citron och lime är vätskedrivande, hjälper till att sänka kolestorolnivån, motverkar cancer på grund av fytoämnen och motverkar förkylning, influensa och hosta tack vare sina naturliga antioxidantiska egenskaper.

Citron och lime innehåller mycket C-vitamin som hjälper till att bibehålla kroppens energi. Citron ger dessutom huden en fin lyster och fungerar ungefär som en naturlig anti-agingcreme.

20140411-204344.jpg
//
Gurka är antagligen det bästa vätskedrivande medel som finns, blodtryckssänkande, laxerande, bra för hårväxten och stödjer njurarnas funktion. Ingefära motverkar kramper, lindrar illamående och menstrationssmärtor, dämpar matsmältningsbesvär och gasbildningar, minskar risken för blodpropp och stimulerar blodcirkulationen.

20140411-204402.jpgMyntablad ger en trevlig uppfriskande smak till ditt detoxvatten. Mynta hjälper dig dessutom till med matsmältningen, förbättrar flödet av galla från levern till gallblåsan där den bryter ner fetter i kosten.

20140411-204424.jpgPassionsfrukt innehåller signifikanta mängder av vitaminer och mineraler, är rik på fibrer och antioxidanter. Passionsfrukt är bra för hjärt-systemet, lever, urinvägar och laxerande effekt som är bra  den som vill minska i vikt. Den sänker kolesterolhalten i blodet, förbättrar matsmältningen och har lugnande påverkan på kroppen vilket leder till bättre sömn och hämmar tillväxten av cancerceller.

20140411-204458.jpg

Detoxvatten Feelgood:

Ingredienser:

 • 1 citron
 • 1/2 gurka
 • 1 lime
 • 1 passionsfrukt
 • 1 bit ingefära
 • Några myntablad
 • 1 liter vatten

Gör såhär:

 1.  Tvätta alla frukter noga och grönsaker och skiva tunt.
 2. Lägg ingredienserna i en karaff och fyll till toppen med vatten. (Själv använder jag en glasburk från Lagerhaus  på 1,2 liter som jag tycker är perfekt!)
 3. Låt stå i kylskåp över natten och njut av detoxvattnet inom 2 dagar.

Om du dricker en liter vatten på dag 1, kan du fylla upp karaffen igen och låta det dra en andra natt med samma ingredienser. Lägg i mer ingefära för större effekt.

Följ gärna Detoxvatten på Instagram för dagliga tips!

Lycka till!
//

20140411-204622.jpg

One Comment
 1. Pingback: Detoxvatten » Nathalie Lundkvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *